KÖZBESZERZÉSI JOGSZABÁLYFIGYELŐ

A blog célja, hogy a közbeszerzést érintő jogszabályokat, jogalkalmazást elősegítő egyéb eszközööket itt tudjam megosztani mindazokkal akiket ez érdekel. A blog így tulajdonképpen egy speciális "közbeszerzési- jogszabályfigyelő", ezért is kapta ezt a nevet. Elérhetőség: Email: pptender@nr-kozbeszerzes.com Honlap: www.nr-kozbeszerzes.com

Társoldalunk

Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok

 

A "Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok" és a figyelőszolgálat ajánlott nem csak mindazoknak, akik szakmai munkájuk során kifejezetten támaszkodnak a közbeszerzési jogorvoslati szervek döntéseire. Tekintse meg ITT szolgáltatásaink részletes bemutatását...

 

www.e-kozbesz.hu

2010.06.24. 11:44 Nagydaróci Roland

(Köz)beszerzési tilalom, néhány beszerzési tárgyra

 

Néhány napja megjelent egy közbeszerzéssel összefüggő Korm. határozat. Ami a közbeszerzési eljárásokat elsődlegesen érintheti, az a határozat 4. pontja.
A lényege, hogy a megjelölt tárgyakban ne számítsanak az ajánlattevők egyhamar közbeszerzési eljárások indítására…
 
Jogi megjegyzés: A Korm. határozat, szemben a Korm. rendelettel nem minősül jogszabálynak. A helyes meghatározása: az állami irányítás egyéb jogi eszköze. A Korm. határozat hatálya ebből következően csak az alárendelt szervekre terjedhet ki. Ezért tapasztalja a T. Olvasó, hogy a határozat szövege nem minden jogalanyra vonatkozik, hanem a határozatban megjelölt „irányítása alá tartozó” fejezetekre.
 
A Kormány 1132/2010. (VI. 18.) Korm. határozata
a 2010. évi költségvetéssel összefüggő egyes feladatokról
A Kormány az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 38/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:
 
4. A Kormány az irányítása alá tartozó fejezeteknél beszerzési tilalmat rendel el bútorvásárlásra, informatikai eszközbeszerzésre, valamint személygépkocsi-beszerzésre (bérleti konstrukcióban történő autóhasználat sem bővíthető); az e tételek beszerzésére rendelkezésre álló előirányzatokat zárolja.
Felelõs: a fejezetet irányító szervek vezetői
Határidõ: azonnal
 
5. A határozat 2–4. pontjában elhatározott zárolások részbeni feloldására rendkívül indokolt, egyedi esetekben a közigazgatási és igazságügyi miniszter a nemzetgazdasági miniszter egyetértésével adhat engedélyt.
Felelõs: közigazgatási és igazságügyi miniszter
nemzetgazdasági miniszter
Határidõ: folyamatos

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nr-kozbesz.blog.hu/api/trackback/id/tr862106124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása