KÖZBESZERZÉSI JOGSZABÁLYFIGYELŐ

A blog célja, hogy a közbeszerzést érintő jogszabályokat, jogalkalmazást elősegítő egyéb eszközööket itt tudjam megosztani mindazokkal akiket ez érdekel. A blog így tulajdonképpen egy speciális "közbeszerzési- jogszabályfigyelő", ezért is kapta ezt a nevet. Elérhetőség: Email: pptender@nr-kozbeszerzes.com Honlap: www.nr-kozbeszerzes.com

Társoldalunk

Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok

 

A "Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok" és a figyelőszolgálat ajánlott nem csak mindazoknak, akik szakmai munkájuk során kifejezetten támaszkodnak a közbeszerzési jogorvoslati szervek döntéseire. Tekintse meg ITT szolgáltatásaink részletes bemutatását...

 

www.e-kozbesz.hu

2010.08.25. 11:11 Nagydaróci Roland

Néhány várható Korm. rendelet módosítás

 A Kbt-t átfogóan módosító 2010. évi LXXXVIII. törvény, a Kbt. „érdemi” (a közbeszerzési eljárás folyamatát) érintő rendelkezéseken kívül rengeteg technikai jellegű, de jelentős módosítást is tartalmaz.

Ilyen többek között a módosító törvény 85. §-a, amely a Kbt. 404. §-át módosítja. Ez a paragrafus, a Kormány részére kiadott felhatalmazásokat hivatott rendezni.
A Kbt. 404. §-a (1) bekezdésének a) pontja elsődlegesen az ajánlatkérőket fogja érinteni. A két legalapvetőbb módosítás az, hogy a közbeszerzési terv megküldésének és közzétételének szabályait ez a Korm. rendelet fogja tartalmazni. Másrészről, hogy a Kbt. 44. §-ának átfogó módosítása miatt kikerült az a) pontból a Közbeszerzések Tanácsa felelőssége kapcsán „a hirdetmények ellenőrzésért való személyes felelősséget” tagmondat.
Az f) pont vonatkozásában nem biztos, hogy kibocsátásra kerül új Kormány rendelet, mivel a 215/2010. (VII.9.) Korm. rendelet neve összhangban van az f) ponttal.
A k) pontban adott felhatalmazás teljes újdonságot jelent, így rövidesen ezzel kapcsolatosan egy új Korm. rendelet kibocsátása várható.
 
85. § (1) A Kbt. 404. §-a (1) bekezdésének a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
[Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben szabályozza]
a) a hirdetmények és közbeszerzési terv megküldésének és közzétételének részletes szabályait, a hirdetmények ellenőrzésének, rendjét, díjának mértékét, befizetését, továbbá a Közbeszerzési Értesítőben, illetve a Közbeszerzések Tanácsa honlapján történő közzététel rendjét és díjának mértékét, befizetését;”
(2) A Kbt. 404. §-a (1) bekezdésének f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
[Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben szabályozza]
f) az építési beruházás esetében a közbeszerzési eljárásokban készítendő dokumentáció tartalmát;”
(3) A Kbt. 404. §-a (1) bekezdésének k) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben szabályozza)
k) a 2011-es magyar EU-elnökség előkészítésével és lebonyolításával összefüggő, a közösségi értékhatárt el nem érő értékű beszerzések sajátos szabályait;”
 
 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nr-kozbesz.blog.hu/api/trackback/id/tr152246370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása