KÖZBESZERZÉSI JOGSZABÁLYFIGYELŐ

A blog célja, hogy a közbeszerzést érintő jogszabályokat, jogalkalmazást elősegítő egyéb eszközööket itt tudjam megosztani mindazokkal akiket ez érdekel. A blog így tulajdonképpen egy speciális "közbeszerzési- jogszabályfigyelő", ezért is kapta ezt a nevet. Elérhetőség: Email: pptender@nr-kozbeszerzes.com Honlap: www.nr-kozbeszerzes.com

Társoldalunk

Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok

 

A "Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok" és a figyelőszolgálat ajánlott nem csak mindazoknak, akik szakmai munkájuk során kifejezetten támaszkodnak a közbeszerzési jogorvoslati szervek döntéseire. Tekintse meg ITT szolgáltatásaink részletes bemutatását...

 

www.e-kozbesz.hu

2010.09.20. 16:47 Nagydaróci Roland

Hírek a Közbeszerzések Tanácsa honlapjáról

 

Hírek a Közbeszerzések Tanácsa honlapjáról
A Közbeszerzések Tanácsa által közzétett korábbi dokumentumok teljes körű felülvizsgálata ( 2010.09.17. )
A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény 2010. szeptember 15. napján hatályba lépő módosítása, valamint a 2010. második felében elfogadott egyéb jogszabály-módosítások következtében szükségessé vált a Közbeszerzések Tanácsa honlapján közzétett információk felülvizsgálata.
Erre való figyelemmel a Közbeszerzések Tanácsa megkezdte a Tanács honlapján 2010. szeptember 15. előtt közzétett - elsősorban jogalkalmazást elősegítő - dokumentumok áttekintését.
Kérjük a tisztelt Ajánlatkérőket, Ajánlattevőket és a közbeszerzések tekintetében egyéb érdekelteket, hogy a Tanács honlapján jelenleg elérhető dokumentumokat a fentieknek megfelelően vegyék figyelembe. A felülvizsgálat lezárultáig kérjük szíves türelmüket.
Módosultak a hivatalos közbeszerzési tanácsadók bevonásának szabályai ( 2010.09.17. )
A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 2010. szeptember 15-én hatályba lépett módosítása érinti a hivatalos közbeszerzési tanácsadók bevonásának szabályait, mellyel összefüggésben a Közbeszerzések Tanácsának Elnöke Tájékoztatót bocsátott ki.

A módosító rendelkezésekre tekintettel felülvizsgálatra és aktualizálásra kerültek a hivatalos közbeszerzési tanácsadói jogintézményhez kapcsolódóan a Közbeszerzések Tanácsa honlapján közzétett tájékoztatók, közlemény és kérelem-minták.

Az elnöki tájékoztató a Közbeszerzések Tanácsa honlapján, a www.kozbeszerzes.hu/ Jogalkalmazást elősegítő anyagok/ Elnöki tájékoztatók menüpontból és innen is elérhető, a módosított tájékoztató anyagok pedig a Jegyzékek és kapcsolódó dokumentumok/Hivatalos közbeszerzési tanácsadók menüpontból.
Elérhető a Kbt. 2010. szeptember 15-étől hatályos, egybeszerkesztett verziója ( 2010.09.14. )
A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény módosításáról szóló 2010. évi LXXXVIII. törvény 2010. szeptember 15-ei hatállyal ismét módosította a Kbt. egyes rendelkezéseit, ennek megfelelően a Közbeszerzések Tanácsa elkészítette a közbeszerzési törvény módosításokkal egybeszerkesztett verzióját. A jobb áttekinthetőség érdekében a 2010. szeptember 15-én hatályba lépett változásokat félkövér betűtípussal jelöltük. A módosított és Tanács által szerkesztett Kbt.-verzió letölthető innen.
Hatályon kívül helyezésre került az átláthatósági megállapodás és az átláthatósági biztosi jogintézmény ( 2010.09.20. )
A Kbt. 2010. szeptember 15-én hatályba lépett módosítása hatályon kívül helyezte az átláthatósági megállapodásra és az átláthatósági biztosi jogintézményre vonatkozó rendelkezéseket.
Előzőekre tekintettel a Közbeszerzések Tanácsa eltávolítja honlapjáról az általa bejegyzett átláthatósági biztosok nyilvántartását és a jogintézményhez kapcsolódóan közzétett jogszabályt és tájékoztató anyagokat.
 
 
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nr-kozbesz.blog.hu/api/trackback/id/tr72310341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása