KÖZBESZERZÉSI JOGSZABÁLYFIGYELŐ

A blog célja, hogy a közbeszerzést érintő jogszabályokat, jogalkalmazást elősegítő egyéb eszközööket itt tudjam megosztani mindazokkal akiket ez érdekel. A blog így tulajdonképpen egy speciális "közbeszerzési- jogszabályfigyelő", ezért is kapta ezt a nevet. Elérhetőség: Email: pptender@nr-kozbeszerzes.com Honlap: www.nr-kozbeszerzes.com

Társoldalunk

Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok

 

A "Közbeszerzési Jogorvoslati Adatbázisok" és a figyelőszolgálat ajánlott nem csak mindazoknak, akik szakmai munkájuk során kifejezetten támaszkodnak a közbeszerzési jogorvoslati szervek döntéseire. Tekintse meg ITT szolgáltatásaink részletes bemutatását...

 

www.e-kozbesz.hu

2010.11.09. 08:49 Nagydaróci Roland

A Kormány 256/2010. (XI. 8.) Korm. rendelete a 2011-es magyar EU-elnökség előkészítésével és lebonyolításával összefüggő, a közösségi értékhatárt el nem érő értékű beszerzések sajátos szabályairól

Legfontosabbnak tűnő rendelkezések:

 

1. Általános rendelkezések
1. § (1) E rendelet hatálya a központi költségvetési szerveknek a 2011-es magyar EU-elnökség elõkészítésével és lebonyolításával összefüggõ, a nemzeti értékhatárt elérõ, de a közösségi értékhatárt el nem érõ értékû beszerzéseire terjed ki. E rendelet alkalmazásában a 2011-es magyar EU-elnökség lebonyolításával összefüggõ beszerzésnek kell tekinteni az EU-elnökség utómunkálataival összefüggõ szolgáltatás-megrendeléseket is.
(2) A beszerzés akkor áll összefüggésben a 2011-es magyar EU-elnökség elõkészítésével és lebonyolításával, ha tárgyának rendeltetése közvetlenül az elnökségi feladatok ellátását szolgálja és pénzügyi teljesítése kizárólag az e feladatok céljára elkülönített költségvetési elõirányzatból történik.
(3) Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Kbt. rendelkezései szerint kell eljárni. E rendelet eltérõ rendelkezése hiányában az eljárásra – a Kbt. 243. § h) pontja kivételével – a Kbt. VI. Fejezetének az általános egyszerû közbeszerzési eljárásra vonatkozó szabályait kell alkalmazni.
(4) E rendelet hatálya alá tartozó beszerzések esetében a Kbt. 251. § (4) bekezdés c) pontjában foglaltakat nem kell alkalmazni.
 
2. A beszerzés tárgya
2. § (1) E rendelet szerinti beszerzés tárgya árubeszerzés, építési beruházás vagy szolgáltatás megrendelése.
(2) Dolog használatára vagy hasznosítására vonatkozó jognak a megszerzésére, vagy szolgáltatás megrendelésére irányuló szerzõdés e rendelet alapján kizárólag határozott idõre és legfeljebb 2011. december 31-éig terjedõ idõtartamra köthetõ.
 
3. § (1) Az ajánlatkérõ az ajánlattételi felhívást hirdetmény útján történõ közzététel helyett honlapján is közzéteheti.
 
6. § (1) Az eljárásban az ajánlattételi határidõt úgy kell meghatározni, hogy elegendõ idõtartam álljon rendelkezésre – az ajánlattevõk egyenlõ eséllyel történõ – megfelelõ ajánlattételéhez. Az ajánlattételi határidõ az ajánlattételi felhívás közzétételétõl, illetve az ajánlattételi felhívás megküldésétõl számított nyolc munkanapnál rövidebb nem lehet.
 
7. Záró rendelkezés
7. § Ez a rendelet a kihirdetését követõ napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépését követõen megindított beszerzésekre kell alkalmazni.

 

Magyar Közlöny 169. szám 2010. november 8.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nr-kozbesz.blog.hu/api/trackback/id/tr342435371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása